Situated looking southeast toward an uninhabited island and salty estuary that is also part of the property, this view organized the configuration of living spaces in the home. 

Project Objective

The client was interested in a tripartite scheme that would blur the interior and exterior spatial boundaries.  Visitors arrive in a large exterior foyer that caries their view across the waterway to the island beyond while terracing down with the natural slope of the land to the entertainment patio facing the island. 

Interior Spaces

The inside spaces of the home terrace with the land while also expanding upward allowing the view to celebrate the juncture of land and sky along the distant horizon of pine forest and waterways.  The long-slope roofs act formally like rocky outcroppings in the day and at night light from within appears as three large lanterns in the dusky night of this northern latitude.